Geen vaartuigen vanaf 01-01-2021 op alle Verenigingswateren.

Dinsdag, 1 september 2020

Met ingang van 2021 is het op al onze verenigingswateren verboden om vaartuigen (uitgezonderd een radiografisch bestuurde voerboot) te gebruiken. De reden ........

De Omloop (Uppel) was nog het enige water waar een vaartuig (bv een rubberboot met elektromotor) was toegestaan. De recreatiefunctie stond immers ook het gebruik van luchtbedden, opblaasbootjes etc toe.
Gemeente Altena heeft echter de zwemwaterfunctie voor de Omloop opgeheven. Het water wordt niet meer gecontroleerd in het kader van de zwemwaterfunctie.

Het bestuur heeft besloten om per 2021 het gebruik van een vaartuig eveneens te verbieden. De voorwaarden op de Verenigingslijst van wateren zullen overeenkomstig worden aangepast.