Viszatcup

Maandag, 30 juli 2018

Viszatcup 2018

Op 20 juni 2018 hebben we de 20e editie van de ‘Viszatcup’ gevist. Dit keer met iets minder deelnemers dan gebruikelijk doordat die en gene ook nog voetbalverplichtingen hadden. Zoals de naam reeds doet vermoeden, een viswedstrijd waarbij niet zelden enorme hoeveelheden vis worden gevangen. Gestart als onderlinge wedstrijd tussen een aantal vissende vrienden, maar een inmiddels hoog aangeschreven competitie met een even rijke- als roemruchte geschiedenis. Het gezelschap bestaat niet meer enkel uit de vissers van het eerste uur, maar inmiddels neemt ook de ‘tweede generatie’ deel. En niet onsuccesvol kan ook deze editie opnieuw worden geconcludeerd. In tegendeel zou ik willen zeggen.

Dit jaar waren we uitgenodigd door HSV Groot Woudrichem om daar de wedstrijd te vissen op het heilige thuiswater van deze fusie vereniging. Dank daarvoor! Het was leuk, redelijk succesvol en daarmee voor herhaling vatbaar. De wedstrijd is in twee delen gevist. Twee uur voor de middag, een met bier en frituur gelardeerde lunch, en twee uur na de middag. Tijdens de lunch ging de mare al rond dat er op plaatsen opvallend grote vis was gevangen. Dat werd toe door het grootste gedeelte van het gezelschap nog afgedaan als de gebruikelijke borrelpraat. Maar bij de weging aan het eind van de middag bleek dit toch wel degelijk het geval. Niet overal uiteraard…maar de jongste deelnemer Niek en zijn vader Bart Bakker en Wilfred Buizer wisten prachtige Brasem te verschalken. De rest van het gezelschap had vooral een grote hoeveelheid wat kleineren vis, maar over het algemeen wel voldoende om gewoon een hele leuke visdag te hebben. Daarnaast is er ook nog een drietal palingen gevangen, met ook behoorlijke omvang.

Al met al een bijzonder geslaagde 20e editie van de Viszatcup. Tijdens de prijsuitreiking in het Voske is één en ander nog eens grondig geëvalueerd en nabesproken. Met als conclusie. Er komt met zekerheid ook een 21e editie van de Viszatcup..Met het vertrouwen dat het aantal deelnemers dan ook weer rond de gebruikelijke 25 zal liggen.

De uitslag is bij de wedstrijd uitslagen te zien